fit20 in the Washington Post!

Supertrots zijn wij. In een grote en toonaangevende Amerikaanse krant, the Washington Post, stond zaterdag 7 mei jl. een artikel over hoe effectief kort trainen kan zijn. Daarin kreeg ‘the Dutch company fit20’ een hele alinea.

Het Washington Post artikel kopt: ‘Super short workouts can be surprisingly effective’. Het artikel weerlegt de veel verkondigde mening dat korte workouts ‘too good to be true’ zijn. Er is inmiddels namelijk overweldigend bewijs dat korte workouts écht werken. Je moet dan wel stevig aan de bak. Klinkt bekend toch?

Het artikel schrijft: ‘Het Nederlandse bedrijf fit20 runt studio's die gespecialiseerd zijn in de 'minimale effectieve dosis' training. Een dataset van zo’n 15.000 mensen die tot zeven jaar de fit20 training deden is door ass. prof. James Steele en zijn team gebruikt om een model te maken van de krachtontwikkeling die bij hen optrad. Het team ontdekte dat fit20-leden aanzienlijke krachtswinst boekten (in de orde van 30 tot 50 procent spierkracht toename in het eerste jaar), ondanks een minimale hoeveelheid training: vier tot zes herhalingen in zes oefeningen, eenmaal per week. Dit onderzoek bewijst dat je met één keer trainen per week je spierkracht significant kan verbeteren’.

Natuurlijk weten fit20-ers dit al. Maar het is voor iedereen toch een opsteker dat één van de belangrijkste Amerikaanse kranten het nu zwart op wit schrijft. Zullen de Nederlandse kranten volgen?