Klantverhaal van Theo Fiks

Klantverhaal Theo Fiks

"We hoefden geen atleet te worden, of bodybuilder, maar we wilden dat ons energieniveau omhoog zou gaan. Daarin heeft fit20 voor 100% aan onze verwachtingen voldaan."

Ik doe nu, samen met mijn vrouw en mijn dochter, ruim een half jaar fit20 bij Hilde in Apeldoorn. Wij zijn zo ‘anti-sport’ als het maar kan. We worden bij wijze van spreken al moe als we het woord ‘sport’ lezen! Wij hebben er gewoon niets mee. ..ik moet er niet aan denken om vier keer per week op een loopband te moeten. Maar door een functieverandering zat ik al weer langere tijd achter een bureau, terwijl ik daarvoor lichamelijk inspannend werk had. Ik kwam toen wat aan en mijn energie raakte in een dip. Als je dan vooruit denkt dan weet je: ik moet iets. Mijn vrouw had weleens van het fit20 concept gehoord. De stok achter de deur van een vaste afspraak met een vaste begeleider sprak ons enorm aan. En toen wisten we nog niet wat het met ons zou gaan doen! Ons doel was fit worden. We hoefden geen atleet te worden, of bodybuilder, maar we wilden dat ons energieniveau omhoog zou gaan. En daarin heeft fit20 voor 100% aan onze verwachtingen voldaan.

Fit en 20, die twee woordjes, dat ìs gewoon zo. Wij zijn zoveel fitter na een half jaar 20 minuten trainen per week. Dit wordt bevestigd door de grafiek die we recent na een training kregen, maar eigenlijk was dat niet eens nodig. Wij voelen namelijk 180 graden verschil! Na de training zeggen we nog wel eens tegen elkaar: Goh, stel je voor dat we geen fit20 waren gaan doen…dan hadden we nog ons nog steeds veel minder fit en energiek gevoeld . . .

Fit20 doet precies wat het zegt dat het doet. Het heeft zich voor ons waar gemaakt. Wij voelen ons wezenlijk anders. Wij hebben veel meer energie; die dagelijkse dingen zoals fietsen, boodschappen tillen, traplopen, je merkt gewoon niet dat je het doet. Terwijl dat voorheen veel meer energie kostte en ons moe maakte.

Soms loop ik wel eens langs een sportschool met daarin grote groepen mensen die zich in het zweet werken. En dan denk ik toch bij mezelf: op welke manier is dat zinvol? Mensen zullen zich er wel lekker bij voelen, maar als ik zie hoeveel aanwijzingen wij van onze trainer krijgen om de oefeningen correct en effectief uit te voeren, dan kan ik mij niet voorstellen dat je zonder begeleiding echt goed kan trainen. Maar goed, er is nog erg veel weerstand tegen het idee dat je met kort intensief en begeleid trainen zulke goede resultaten krijgt. Dat merk ik toch nog steeds als ik er met anderen over spreek. Maar uiteindelijk bewijst het fit20 concept zich vanzelf wel. Daar ben ik van overtuigd.

Ik heb met aanwijzingen van Hilde en uit het boekje “Oergezond” ook e.e.a. aan mij voeding veranderd. Dat heeft meegespeeld in de optelsom. Net zoals de fit20 training geldt voor mij dat als ik iets doe en mijn doel wordt bereikt, dan is het niet moeilijk om vol te houden. De veranderingen zijn niet ingrijpend maar hebben een enorm effect op hoe goed ik mij voel. Ander voorbeeld is dat ik mij sinds de fit20 trainingen slechts 1 keer ziek heb hoeven melden op mijn werk terwijl het aantal daarvoor veel hoger lag. Een heel verschil dus. Ik heb weleens de stille hoop dat mijn werkgever waar zo’n 3300 mensen werken tot een inpandige fit20 studio zou besluiten. Dat zou het ziekteverzuim toch enorm kunnen terugbrengen!

Theo Fiks (43 jaar) technisch IC verpleegkundige Gelre Ziekenhuizen


Ben je al klant van fit20? Beoordeel ons dan op Facebook:

Wij ontvangen graag 5 sterren of schrijf je feedback wat er verbeterd kan worden.

Alvast bedankt!